1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Vienna Insurance Group raporteaza o crestere de doua cifre a primelor in primul trimestru din 2023

In primul trimestru al anului 2023, Vienna Insurance Group (VIG) a continuat parcursul de crestere. Volumul primelor subscrise a crescut cu 12,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 3,871 miliarde de euro, conform standardelor IFRS4. In ciuda incertitudinilor ce persista la nivel geopolitic si economic, VIG isi pastreaza optimismul moderat in ceea ce priveste intregul an 2023 si spera sa obtina un rezultat pozitiv la nivel operational.

Crestere a primelor pe toate pietele

In primul trimestru din 2023, volumul primelor VIG Group s-a situat la un nivel de 3.871 miliarde de euro. Aceasta corespunde unei cresteri de 12,1% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea s-a datorat atat evolutiei bune a business-ului pe pietele Europei Centrale si de Est, cat si procesului de consolidare a companiilor Aegon Group din Ungaria si Turcia. Chiar excluzand aceasta consolidare, cresterea primelor s-a situat la 7,1%. Toate pietele VIG (Austria, Republica Ceha, Polonia, Regiunea ECE extinsa, Piete speciale si Operatiuni asociate Grupului) au inregistrat cresteri ale primelor.

"Toate cifrele si comparatiile de mai sus au fost realizate in baza calculului primelor in acord cu standardele IFRS 4. Incepand din a doua jumatate a anului 2023, Grupul va publica pentru prima oara rezultatele in conformitate cu standardele IFRS 17/9", au precizat reprezentantii.

La sfarsitul primului trimestru din 2023, rata de solvabilitate a grupului a fost de 284% (incluzand masurile tranzitorii), comparativ cu un nivel de 280% la finalul anului 2022. Aceasta evolutie subliniaza inca o data capitalizarea puternica si stabilitatea Grupului VIG.

Grupul VIG continua sa fie expus volatilitatii de pe pietele de capital. Situatia de pe piata muncii s-a inrautatit. Lipsa fortei de munca necesare si care sa aiba pregatirea corespunzatoare are un impact asupra tuturor ramurilor si sectoarelor economice. "Evolutiile de la nivel macroeconomic ne pun in fata unor provocari pe care le putem gestiona prin masuri luate la nivel operational si de strategie. In fata tuturor acestor provocari, beneficiem de suportul oferit de capitalizarea excelenta si de diversitatea in ceea ce priveste pietele pe care operam, produsele si canalele de distributie. Previziunile privind cresterea economica pe pietele pe care activam sunt incurajatoare. In ciuda razboiului din Ucraina, economiile din regiunea Europei Centrale si de Est dau dovada de stabilitate. Desi anticipam ca in aceasta regiune cresterea economica va incetini, ne asteptam ca aceasta crestere sa o depaseasca pe cea din Zona Euro. In mod cert, Grupul VIG tinteste un rezultat operational pozitiv in anul 2023", a spus Elisabeth STADLER, CEO al Vienna Insurance Group.