1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Vienna Insurance Group stabileste o noua politica de acordare a dividendelor

Vienna Insurance Group (VIG) permite actionarilor sai sa participe in mod continuu la succesul sau inca de la listarea sa initiala la Bursa de Valori din Viena, in 1994. In ceea ce priveste continuitatea si predictibilitatea dividendelor, VIG isi propune sa plateasca in viitor un dividend pe actiune cel putin egal cu cel al anului precedent si va creste continuu in functie de profitul operational.

Politica de dividende de pana acum era legata de profitul net al Grupului si prevedea o distributie catre actionari in proportie de 30 pana la 50% din profitul net.

Pentru a reflecta rezilienta modelului sau de afaceri si termenii castigurilor distribuite actionarilor, Consiliul de Administratie al VIG a decis, pentru prima data, sa stabileasca dividendul minim la nivelul anului precedent, in functie de forta de capital a Grupului. Astfel, dividendul pe actiune pentru anul financiar 2023 va fi de cel putin 1,30 EUR, conform politicii de dividende adoptate astazi. Propunerea finala privind dividendul va fi comunicata de Consiliul de Administratie odata cu rezultatele preliminare pentru anul 2023.