1asig.ro
1asig.ro

ALLIANZ-TIRIAC va apela la toate parghiile legale pentru a-si dovedi nevinovatia si pentru a pastra increderea clientilor

5 min. / 1.540 cuvinte
Conducerea ALLIANZ-TIRIAC a primit cu indignare concluziile raportului de investigatie al Consiliului Concurentei in care se pune la indoiala caracterul independent al deciziilor legate de calcularea tarifelor RCA practicate de catre ALLIANZ-TIRIAC. ALLIANZ-TIRIAC va apela la toate parghiile legale pentru a-si dovedi nevinovatia si pentru a pastra increderea clientilor sai, arata compania intr-o comunicare oficiala.

Prin decizia Consiliului Concurentei, ALLIANZ-TIRIAC va primi cea mai mare amenda in valoare absoluta, in ciuda faptului ca, de-a lungul timpului a manifestat un comportament comercial rezervat in ceea ce priveste segmentul RCA, pastrandu-si o cota de piata in medie de 8%, asigurarea RCA fiind singurul produs neprofitabil din portofoliu.

Desi procentul amenzii, de 3,6%, este cel mai mic, ALLIANZ-TIRIAC va fi sanctionata si pentru faptul ca a dezvoltat cea mai mare cifra de afaceri, in conditiile in care ponderea RCA este de circa 20%.

"Credem in beneficiile unei concurete corecte. Vom solicita in instanta, cu argumente juridice si economice, constatarea inexistentei unor practici neconcurentiale in sarcina Allianz-Tiriac", a declarat Virgil SONCUTEAN, CEO, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

Compania Allianz-Tiriac a practicat intotdeauna o politica de tarifare fundamentata pe principii actuariale general acceptate si in linie cu strategia comerciala a companiei, beneficiind de know-how-ul international si de expertiza locala necesara in calcularea corecta a tarifelor sale.

De-a lungul timpului, Allianz-Tiriac a majorat sau scazut tarifele RCA, intemeindu-se in toate cazurile pe argumente economice obiective, modificarile de tarife fiind evaluate de ASF si publicate in conformitate cu toate prevederile legale.

Intelegem ca protejarea reputatiei Allianz-Tiriac si ca membra a Grupului Allianz se realizeaza si prin conformarea la normele si reglementarile concurentiale.

Allianz-Tiriac doreste, de asemenea, sa atraga atentia asupra potentialului efect devastator la nivel de incredere in randul clientilor. Astfel de masuri incorecte si abuzive pot arunca piata RCA inapoi in timp, pierzandu-se astfel capitalul de incredere care este elementul fundamental al industriei.

"Vrem sa ii asiguram pe toti clientii si partenerii nostri de aplicarea normelor si reglementarilor in materie de conformitate, de adecvarea preturilor in raport cu dimensiunea riscurilor si de respectarea unui comportament etic de la care nu facem rabat de aproape 25 de ani de cand activam in industria de asigurari", a subliniat Virgil SONCUTEAN.

5.506 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO