1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASTRA contesta decizia ASF de retragere a autorizatiei si declansarea falimentului

ASTRA Asigurari a inregistrat, in data de 7 septembrie a.c., la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere pentru anularea deciziei prin care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a retras autorizatia de functionare a societatii si a declansat procedura de faliment.

Mai exact, este vorba de decizia ASF numarul 2034 din 27 august 2015 privind inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala, stabilirea starii de insolventa, declansarea procedurii de faliment si retragerea autorizatiei de functionare a ASTRA Asigurari.

In acest dosar, ASF are calitatea de parat, iar Asigurare Reasigurare ASTRA SA, The Nova Group Investments Romania SA si Epsilon Estate Provider SRL sunt reclamanti.

ASTRA Asigurari este controlata de omul de afaceri Dan ADAMESCU prin intermediul firmelor The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider (circa 90% din totalul actiunilor).

Nu a fost stabilit inca primul termen din proces.

O zi mai tarziu, ASF a mers mai departe cu procedura legala si a solicitat Tribunalului Bucuresti intrarea in faliment a asiguratorului dupa o perioada de un an si jumatate de administrare speciala, timp in care actionarii nu au putut sustine majorarea capitalului social si nici nu au reusit sa atraga un investitor strategic. Insa, falimentul trebuie declarat si de o instanta de judecata, printr-o hotarare definitiva si irevocabila.

Decizia ASF privind retragerea licentei ASTRA a fost publicata pe 31 august 2015 in Monitorul Oficial. In prezent, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a preluat obligatiile asiguratorului fata de clienti si pagubiti.

ASTRA Asigurari are 1,8 milioane de asigurati, cu 2,5 milioane de polite valabile, potrivit ASF.