1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Gheorghe BALABAN: Cresterea daunalitatii, o amenintare pentru piata de asigurari

Un impact ingrijorator asupra pietei de asigurari din Romania, atat in 2016, dar care va continua si in 2017, este de cresterea accentuata a daunelor, acoperite de polita RCA, in special daune morale si vatamari corporale, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Gheorghe BALABAN, Director General, DAW Management Broker.

Conform acestuia, situatia daunelor RCA se poate agrava anul viitor, deoarce nu se controleaza modul cum se achita reparatiile, care au preturi foarte mari, chiar de 2-3 ori fata de piata, sume nejustificate.

In ceea ce priveste oportunitatile anului 2017, aici se regasesc asigurarile de sanatate si cresterea altor segmente de asigurari non-viata.

"Preocuparile si obiectivele noastre au ca punct de pornire consumatorul si nevoile sale reale de protectie, precum si analiza modului in care interesele sale ar putea fi afectate de avalansa pornita la inceputul acestui an. De aceea, singurul aspect pe care il tratam in 2016 este legat de calitatea serviciilor pe care le oferim consumatorilor, imbunatatind-o zi de zi cu profesionalism. Numai asa piata de brokeraj de asigurari va putea pastra increderea cu care este creditata de catre consumatori", a spus Gheorghe BALABAN.

El a adaugat ca 2016 a fost un an deosebit de greu pentru brokerii de asigurari, "motiv pentru care am inregistrat pierderi financiare pe toate planurile, cu toate ca activitatea desfasurata a fost facuta cu profesionalism".