1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Leonardo BADEA, avizat cu unanimitate de voturi pentru functia de Viceguvernator BNR

Comisiile reunite de buget, finante si banci din Parlament i-au audiat, marti, pe candidatii la conducerea Bancii Nationale a Romaniei. Cei noua viitori membri ai Consiliului de Administratie - inclusiv Leonardo BADEA, actualul Presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara - au primit aviz favorabil, in unanimitate.

Astfel, Leonardo BADEA a fost votat pentru functia de Viceguvernator BNR.

La audieri, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur ISARESCU, a fost avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la sefia BNR. La fel au fost votati si membrii propusi pentru Consiliul de Administratie al BNR: Florin GEORGESCU, Leonardo BADEA, Eugen NICOLAESCU, Balint CSABA, Gheorghe GHERGHINA, Cristian POPA, Dan Radu RUSANU si Virgiliu Jorj STOENESCU.

In total au fost inscrisi 13 candidati pentru Consiliul de Administratie al BNR, dar in cazul lui Ionut DUMITRU si al lui Ion Horia NEAMTU majoritatea parlamentarilor s-au abtinut, in timp ce Aura Gabriela SOCOL si Marin DINU nu s-au prezentat la audieri.

Camera Deputatilor si Senatul se vor reuni miercuri, 3 iulie a.c., in sesiune extraordinara pentru numirea membrilor Consiliului de Administratie al BNR.

Leonardo BADEA a fost reales, in noiembrie 2018, Presedinte al Consiliului ASF, dupa ce a preluat aceasta functie in iunie 2017. Anterior, deputatul PSD de Dambovita a ocupat functiile de Presedinte Comisia de Buget - Finante, Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor, in perioada 2016-2017; Presedinte Comisia Reunita de Control a Curtii de Conturi Parlamentul Romaniei, intre 2015-2016, Secretar al Comisiei de buget - finante, activitate bancara si piata de capital din Senatul Romanie (2012 - 2016).

De asemenea, el a fost Prorector, Universitatea "Valahia" din Targoviste, in 2012, dar si Decan la Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea "Valahia", in perioada 2008 - 2012. Cariera si-a inceput-o in 1997 ca Asistent universitar la aceeasi universitate, acesta avansand permanent in functie. BADEA are un doctorat in economie, in domeniul contabilitate, dar si studii in domeniul securitatii la Institutul diplomatic roman, la Colegiul National de Aparare precum si o diploma la Colegiul National de Informatii.