1asig.ro
1asig.ro

Reactia UNSAR: "Ne mentinem dreptul de a contesta in instanta decizia Consiliului Concurentei"

5 min. / 1.540 cuvinte
UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania a luat act de decizia Consiliului Concurentei si asteapta comunicarea motivarii acesteia pentru a stabili pasii urmatori. In orice caz, UNSAR considera ca, prin activitatea desfasurata pentru a-si atinge scopul pentru care a fost infiintata, nu a participat la savarsirea unei fapte anticoncurentiale. UNSAR isi subliniaza angajamentul pe termen lung de consolidare a colaborarii cu toate autoritatile statului in vederea dezvoltarii sectorului de asigurari din Romania si in beneficiul consumatorilor de asigurari.

PROMO


"In contextul recentei investigatii a Consiliului Concurentei, dorim sa transmitem ca am luat act de decizia acestei autoritati si ca ne mentinem dreptul de a o contesta in instanta, considerand conduita noastra pe deplin conforma cu normele de concurenta. In acest context, subliniem ca suntem o organizatie cu o experienta de aproape 25 de ani in domeniul asigurarilor si ca ramanem conectati la evolutiile rapide ale societatii in care activam, avand in centrul actiunilor noastre consumatorul si industria, deopotriva", au declarat reprezentantii UNSAR.

UNSAR a initiat, inca din anul 2015, un amplu proces de reorganizare, urmarind sa devina o organizatie stabila si puternica, in beneficiul economiei romanesti, al pietei de profil si al consumatorilor. Totodata, alaturi de companiile sale membre, UNSAR a demarat un proiect pentru cresterea gradului de transparenta a industriei locale de asigurari.

"Continuam astfel demersurile noastre de consolidare a organizatiei si lansam un proiect de raportare prin care vom creste gradul de transparenta a industriei de profil in beneficiul consumatorilor, publicand rezultate privind indicatorii cheie agregati specifici pietei. Prin astfel de proiecte, dorim sa fim si mai clari in ceea ce priveste angajamentul nostru atat fata de respectarea legislatiei in vigoare, cat si fata de consumatori", precizeaza reprezentantii UNSAR. 

UNSAR reuneste 20 societati de asigurare si reasigurare din tara noastra, contribuind in mod semnificativ la evolutia economiei nationale. Cu aproape 10.000 de angajati direct, asiguratorii joaca un rol important in dezvoltarea Romaniei, prin proiecte de investitii si prin crearea de locuri de munca in comunitati. Mai mult, in luna mai a anului 2019, pe perioada detinerii presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania, UNSAR organizeaza Conferinta Anuala a Insurance Europe, organizatia europeana a asiguratorilor. Romania devine, astfel, prima tara din Europa Centrala si de Est care gazduieste acest important eveniment.


960 accesari