1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AIR Worldwide: Catastrofele naturale provoaca, in medie, pierderi asigurate de 86 de miliarde de dolari in fiecare an, la nivel global

"2018 Global Modeled Catastrophe Losses", cel mai recent raport realizat de AIR Worldwide, companie de modelare a riscurilor catastrofale, subliniaza ca, anual, catastrofele naturale provoaca, in medie, pierderi asigurate de 86 de miliarde de dolari, la nivel global, arata Insurance Business Mag, in editia online.

Potrivit sursei citate, analiza AIR Worldwide a inclus si trei noi modele introduse in 2018: furtunile severe din Europa, cutremurele si inundatiile din sud-estul Europei. Datele AIR reflecta modificari ale riscurilor ca urmare a modelelor actualizate si includ actualizari ale bazei de date AIR cu privire la expunerea la risc a industriei de re/asigurari din Europa si SUA.

"Dupa un deceniu cu pierderi sub medie (exceptand anii 2011 si 2017), anul 2018 consolideaza ideea ca pregatirea pentru pierderi mari inainte de producerea acestora e cruciala pentru continuarea solvabilitatii si a rezilientei", a declarat Rob NEWBOLD - Executive Vicepresident, AIR Worldwide.

Potrivit raportului, pierderile economice pe care le provoaca, la nivel global, catastrofele naturale pot depasi cu mult nivelul pierderilor asigurate. Conform AIR Worldwide, acest deficit de protectie prin asigurare subliniaza greutatea pe care o pune un dezastru pe umerii societatii.

"Pentru industrie, deficitul de protectie prin asigurare poate stimula inovatia in dezvoltarea produselor. In sectorul public, guvernele recunosc importanta trecerii de la un management reactiv al riscului, la unul proactiv, mai ales in tarile in care riscurile sunt deja cunoscute, iar un sistem de transfer al riscului nu este bine stabilit. Intelegerea deficitului de protectie prin asigurare poate ajuta guvernele in evaluarea riscurilor asupra cetatenilor si a infrastructurii critice si, de asemenea, le poate ajuta la dezvoltarea unor strategii de gestionare a situatiilor de urgenta, de atenuare a riscurilor si a unor strategii de acoperire financiara a riscurilor publice, pentru a creste rezistenta la nivel global si pentru a reduce costurile finale", a mai precizat, pentru Insurance Business Mag, Rob NEWBOLD.