1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASITO vrea sa reia vanzarile si isi schimba denumirea

ASITO Direct este noua denumire a asiguratorului, aprobata recent in cadrul adunarii generale a actionarilor companiei, se arata pe site-ul acesteia. De asemenea, a fost aprobata si decizia de schimbare a sediului companiei si reluarea vanzarilor, in acest sens fiind trimisa o cerere catre autoritatea de supraveghere pentru autorizare.

Mai multe detalii despre deciziile aprobate in cadrul adunarii generale gasiti aici.

Amintim ca ASITO, anterior unul dintre liderii pietei de profil, s-a aflat, incepand cu luna iulie 2016, in procedura de administrare speciala la CNPF pana in luna aprilie a.c., avand si in prezent vanzarile suspendate.

La finele anului 2017, compania mai avea in vigoare circa 7.000 polite de asigurare, fiind platite despagubiri de aproximativ 16 milioane lei din momentul instituirii administrarii speciale. Aceleasi date oficiale mai arata ca asiguratorul avea la finele anului trecut active de peste 277 milioane lei, rezerve de 186 milioane lei, un profit la finele anului de 5,4 milioane lei si capitalul social de 46,5 milioane lei.

In prezent, pachetul majoritar de actiuni al asiguratorului (peste 81,3%) este expus la bursa spre vanzare, dupa ce fostii actionari majoritari ai ASITO au fost obligati de autoritatea de supraveghere sa-si vanda actiunile detinute, care in cele din urma au fost anulate si scoase noi actiuni spre vanzare, potrivit legislatiei.

Mai multe detalii despre acest subiect gasiti aici.