1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Asiguratorii moldoveni au vandut polite Carte Verde in valoare de circa 185 milioane lei in primele 7 luni

Asiguratorii din Moldova au vandut peste 220 mii de polite Carte Verde pana in luna iulie a acestui an, in crestere cu peste 15% fata de perioada similara din anul precedent, echivalentul a 184,6 milioane lei, arata datele oficiale ale Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA), furnizate la solicitarea portalului specializat www.xprimm.md.

Cele mai multe polite au fost vandute de GENERAL Asigurari, urmat de MOLDASIG, DONARIS VIG, KLASSIKA Asigurari si ACORD Grup. De asemenea, dupa valoarea subscrierilor, GENERAL Asigurari conduce clasamentul cu subscrieri de 33,1 milioane lei, urmata de MOLDASIG (28,6 milioane lei ) si KLASSIKA Asigurari (circa 27,4 milioane lei).


Cele mai multe polite s-au eliberat pentru Ucraina si Belarus, urmata de certificatele vandute pentru toate statele sistemului Carte Verde (zona 3), mai arata datele BNAA. Din punct de vedere a subscrierilor insa, zona 3 detine ponderea cea mai insemnata - aproape 140 milioane lei in primele 7 luni din acest an, in crestere cu aproape 20% fata de perioada similara din anul precedent.

In prezent, urmatoarele companii din Moldova pot vinde polite Carte Verde: ACORD Grup, ASTERRA Grup, DONARIS VIG, GENERAL Asigurari, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ si KLASSIKA Asigurari.