1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CNPF: Numarul petitiilor a crescut cu aproape 40% in 2018. Ce reclama clientii?

In primul semestru din 2018, pentru piata asigurarilor, autoritatea de supraveghere financiara (CNPF) a primit, in total, un numar de 104 petitii, in crestere cu aproape 40% fata de S1/2017.


Cele mai multe au fost primite pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA), respectiv 51 petitii, in timp ce pe clasa asigurarilor de viata au fost inregistrate 37 petitii. De asemenea, ASITO a fost compania cea mai reclamata, pentru contractele incheiate pe segmentul de asigurari de viata.

Totusi, numarul petitiilor este nesemnificativ comparativ cu numarul de contracte incheiate de catre asiguratori pe clasele respective. Astfel, in primul semestru erau in vigoare un numar de 792 mii contracte de asigurare, ceea ce, comparativ cu numarul total de petitii primite, indica un raport foarte mic.

De asemenea, pentru segmentul pe care s-au inregistrat cele mai multe petitii - RCA (51 petitii), erau in vigoare la finele primului semestru un numar de aproape 620 mii contracte de asigurare, mai arata cifrele CNPF.

Raportul CNPF mai arata ca, in total pe RCA, asiguratorii au avizat un numar de 6,672 de daune in perioada analizata, in total fiind avizate pe toate clasele peste 16 mii dosare de dauna.

Analiza a fost efectuata in baza informatiei preluate din rapoartele privind activitatea de baza a asiguratorilor pentru primul semestru din acest an si petitiile inregistrate la CNPF.