1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CNPF a adoptat un nou Regulament de licentiere pe piata asigurarilor pentru asiguratori si brokeri

Autoritatea de supraveghere a asigurarilor (CNPF) a publicat in Monitorul Oficial Regulamentul privind licentierea pe piata asigurarilor, care stabileste conditiile de eliberare, reperfectare, suspendare si retragere a licentelor pentru desfasurarea activitatii pe piata de profil, precum si cerintele fata de Registrul participantilor profesionisti pe piata asigurarilor.

Acesta va intra in vigoare incepand de astazi, 12 noiembrie 2018 si priveste activitatea de licentiere a companiilor de asigurare si a brokerilor in asigurari.

Prin acest Regulament au fost stabilite intr-o forma unitara, completa si transparenta toate procedurile care tin de activitatea de licentiere in asigurari, anterior acestea regasindu-se in mai multe norme si legi diferite, fapt care a lasat loc pentru numeroase interpretari si lacune. Astfel, anumite proceduri nu erau prevazute expres in Legea cu privire la asigurari si se faceau trimiteri la alte legi, care intre timp au fost abrogate. Pornind de la aceasta, au fost reunite intr-un singur Regulament toate procedurile si conditiile de eliberare, reperfectare, suspendare si retragere a licentelor pentru desfasurarea activitatii pe piata de profil.

Vezi aici textul noului Reugulament!