1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Care sunt politele de asigurare cele mai vandute de asiguratorii moldoveni in primul semestru si cum arata clasamentul?

Cele mai multe polite de asigurare cumparate de cetatenii din Republica Moldova revin segmentului de asigurari auto, care a cumulat circa 70% din totalul vanzarilor asiguratorilor in primul semestru din acest an, arata datele autoritatii de supraveghere (CNPF). Astfel, vanzarile pe clasele auto (RCA, CASCO si Carte Verde) au adus companiilor de asigurare circa 488 milioane lei, in perioada mentionata, in crestere cu peste 6% fata de perioada similara din anul precedent.

De asemenea, asigurarile auto obligatorii detin aproximativ jumatate din vanzarile intregii piete, astfel ca au cumulat 47% sau 333,5 milioane lei.

Urmeaza in clasament asigurarile de proprietati, cu o cota de peste 8% in vanzarile asiguratorilor sau circa 58 milioane lei, in crestere cu aproape 31% fata de perioada similara din anul precedent. De asemenea, asigurarile de sanatate au cumulat si ele prime subscrise in valoare de 46 milioane lei, sau circa 6,5% din totalul pietei de asigurari generale.

O evolutie buna au avut-o si asigurarile de viata, care au urcat la circa 45 milioane lei (+11) si o cota de piata de 6,3%. Aceste polite sunt vandute de catre o singura companie de asigurare, GRAWE Carat Asigurari.

Cine sunt liderii pe asigurari generale si de viata?
Amintim ca asiguratorii moldoveni au subscris prime in valoare de 705,7 milioane lei in primul semestru din 2018, in crestere cu 6,3% fata de intervalul similar al anului trecut. In moneda europeana, cresterea a fost de aproape 13% sau 36,1 milioane euro, pe fondul aprecierii monedei nationale fata de cea europeana.

Cumulat, clasamentul este condus de catre GRAWE-CARAT Asigurari, urmata de DONARIS VIG si MOLDASIG. Mai multe detalii aici.

Pe asigurari generale, cele mai mari vanzari au fost realizate de DONARIS VIG, urmata de MOLDASIG, GENERAL Asigurari, ASTERRA Grup si KLASSIKA Asigurari (vezi clasamentul in tabel).

De cealalta parte, GRAWE Carat Asigurari a cumulat 98,4% din totalul vanzarilor pe segmentul de asigurari de viata, raportand subscrieri de 44,2 milioane lei (vezi clasamentul in tabel).