1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Cat au vandut asiguratorii moldoveni in primul semestru din acest an? Vezi aici rezultatele companiilor in S1/2018!

Asiguratorii moldoveni au subscris prime in valoare de 705,7 milioane lei in primul semestru din acest an, in crestere cu 6% fata de perioada similara a anului trecut, arata datele oficiale ale autoritatii de supraveghere (CNPF).

Din cele 14 companii active pe piata, un numar de 10 au inregistrat cresteri ale subscrierilor, cele mai insemnate ca procent fiind raportate de MOLDOVA ASTROVAZ (+172%) si GENERAL Asigurari (+65%).

De asemenea, GRAWE-CARAT Asigurari se mentine pe primul loc in clasamentul asiguratorilor, avand o cota de 14,2 %, urmata de DONARIS VIG (13,3%), MOLDASIG (13%), GENERAL Asigurari (12%), ASTERRA Grup (10,9%) si KLASSIKA Asigurari (10,3%).

Asigurarile generale detin ponderea cea mai insemnata in piata, respectiv peste 92% din totalul vanzarilor asiguratorilor.

Pe piata din Moldova isi desfasoara activitatea 14 societati de asigurare active (ASITO a iesit din administrare spciala, dar inca nu are dreptul de a subscrie, SIGUR-ASIGUR si ALLIANCE Insurance Group si-au depus licenta de activitate). Insumat, primii cinci asiguratori au generat circa 63% din totalul subscrierilor.

Vom reveni cu detalii si statistici in acest sens.