1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Cat au vandut brokerii de asigurare si ce comisioane au incasat in primul semestru? Vezi aici rezultatele si clasamentul brokerilor!

Dupa volumul de prime intermediate, liderul pietei este PRODEVIZ (7,6% cota de piata), urmat de ERVAX GRUP, DIPLOMAT Broker, AECM Asigurari si Axa Broker.

Ponderea cea mai insemnata a primelor intermediate de catre brokeri revine asigurarilor generale (95,4%,) cu un total de peste 221 milioane lei, in timp ce cota asigurarilor de viata a reprezentat 4,59%, intr-o usoara scadere.

De asemenea, asigurarile auto domina in continuare portofoliul brokerilor de asigurare, astfel ca primele intermediate pe aceste segmente (CASCO + RCA + Carte Verde) au reprezentat aproape 77% din totalul primelor intermediate.

Numarul de contracte incheiate de societatile de brokeraj a ajuns la 234,7 mii.

Din punct de vedere al veniturilor inregistrate de brokeri, acestea s-au ridicat la aproape 87 milioane lei, din care veniturile din comisioane s-au ridicat la circa 71 milioane lei.

O cota importanta din comisioane au revenit din intermedierea politelor obligatorii auto (RCA + Carte Verde), respectiv circa 27 milioane lei. De asemenea, un volum insemnat al comisioanelor a fost incasat de brokeri si pe segmentul facultativ de CASCO, respectiv 21,2 milioane lei.

Pe piata de profil din Moldova sunt activi 60 brokeri de asigurare, primii 10 brokeri cumuland aproape 50% din intermedieri.