1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
EUROHOLD acuza un atac coordonat ...

EUROHOLD acuza un atac coordonat asupra EUROINS Romania

EUROHOLD Bulgaria AD, unul dintre cele mai importante grupuri energetice si financiare din sud-estul Europei, informeaza publicul cu privire la un atac organizat impotriva EUROINS Romania, cel mai mare asigurator de pe piata romaneasca de asigurari si cea mai mare unitate a EUROINS Insurance Group AD, grupul de asigurari filiala a holdingului.

Grupul precizeaza ca toate autoritatile competente ale statului si institutiile internationale au fost deja alertate pentru a preveni o criza de lichiditati in sector si o destabilizare financiara si politica in Romania si Bulgaria.

In atacul impotriva EUROINS Romania ar putea fi implicati mai multi angajati de nivel inalt si mediu din conducerea departamentului de asigurari al autoritatii de supraveghere si reglementare financiara din Romania - Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), precum si persoane implicate in criza City Insurance. Acestia desfasoara aceste actiuni punand in pericol stabilitatea financiara a companiei, a sectorului asigurarilor in ansamblu si stabilitatea economica a Romaniei. Mai mult, actiunea unor functionari ai departamentului de asigurari ASF pune in pericol bunele relatii ale companiei cu ASF, ca institutie si cu conducerea de varf a acesteia.

EUROHOLD a informat deja o serie de organisme si institutii de stat si internationale competente cu privire la aceste actiuni, iar institutiile iau masurile necesare. In informarea transmisa de companie catre institutiile de stat si internationale competente, se descriu toate actiunile intentionate, actiunile grupului impotriva EUROINS Romania si potentialul scop al campaniei care ar putea consta in sechestrarea rapida a activelor asiguratorului, provocand o criza de lichiditate in sector, cu impact major. Aceasta destabilizare financiara ar putea afecta inclusiv activitatea din Bulgaria si ar putea avea un impact negativ asupra apartenentei celor doua tari la spatiul Schengen, precum si asupra intrarii Bulgariei in zona euro, in ciuda relatiilor bilaterale excelente dintre cele doua tari.

Atacul la adresa EUROINS Romania a escaladat in ultimele doua saptamani, cand a fost organizata o masiva campanie negativa prin intermediul presei, al unor politicieni si al unor oficiali ai departamentului de asigurari al ASF. Aceasta include actiuni si masuri care incalca in mod flagrant nu numai legislatia bulgara, ci si cea europeana. Actionarii holdingului considera ca exista o campanie intentionata care are ca scop destabilizarea pietei financiare si de asigurari din Romania, precum si a companiei insasi ca lider pe aceasta piata.

De asemenea, EUROHOLD a alertat Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA) cu privire la aceste actiuni, precum si alte autoritati europene.

EUROHOLD face apel la toti angajatii si partenerii filialelor sale sa continue sa aiba incredere in companie si sa reziste cu incredere acestor atacuri. De asemenea, solicitam reprezentantilor autoritatilor competente ale statului, sa asigure un audit transparent, impartial si recunoscut la nivel international al procesului derulat de unii membri ai echipei departamentului de asigurari al ASF, care altfel ar putea duce la o criza de lichiditati si la instabilitate financiara si politica generala.

Compania va furniza in continuare si cu promptitudine informatii suplimentare cu privire la acest caz tuturor partilor interesate.

EUROHOLD Bulgaria AD este un grup energetic si financiar lider care opereaza in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est. Este listata la Bursa de Valori din Bulgaria si Varsovia. EUROHOLD detine EUROINS Insurance Group AD (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din regiune. EIG ofera o gama completa de produse de asigurare, deserveste peste 4 milioane de clienti in 13 tari si are peste 3.000 de angajati. In 2021, EUROHOLD a achizitionat prin subholding-ul detinut in totalitate, Eastern European Electric Company, subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care opereaza acum sub marca Electrohold, au peste 3000 de angajati si deservesc aproape 3 milioane de consumatori din tara.