1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ING revine in asigurari prin incheierea unui perteneriat cu AXA

Grupul financiar olandez ING si asiguratorul francez AXA au anuntat incheierea unui parteneriat bancassurance in vederea dezvoltarii unui serviciu inovator de asigurari digitale.

Parteneriatul marcheaza revenirea ING in industria de asigurari, dupa ce in anul 2016 grupul olandez a finalizat vanzarea tuturor actiunilor pe care le detinea la NN Group, fosta sa divizie de asigurari. Amintim ca grupul ING a fost nevoit in urma crizei financiare din anul 2008 si a ajutorului primit de la guvernul olandez, sa isi restructureze activitatea, "programul de salvare" incluzand vanzarea diviziei de asigurari.

Anuntat a fi unul pe termen lung, parteneriatul bancassurance ING-AXA, presupune furnizarea de produse de asigurare inovatoare specifice liniei de asigurari property-casualty dar si a altor servicii conexe industriei de asigurari prin intermediul platformelor digitale ale ING pentru 13 milioane de utilizatorii din sase piete: Germania, Australia, Franta, Italia, Cehia si Austria.

"In cadrul parteneriatului, ING vine cu experienta sa dobandita pe partea digitala a domeniului bancar, in vreme ce AXA vine cu expertiza in furnizarea de produs si servicii inovatoare de asigurari modulare (n.red.: flexibile, configurate si personalizate in functie de specificul si nevoile fiecarui client)", se arata in comunicatul de presa.

"Echipele AXA si ING vor dezvolta impreuna produse de asigurare personalizate dar si alte servicii conexe relevante, accesibile clientilor prin intermediul aplicatiei mobile ING".