1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

O noua companie vrea sa intre pe piata de asigurari din Romania

CDA 40, o companie slovena de asigurari care activeaza pe segmentul asigurarilor de garantii, si-a propus sa intre si pe piata din Romania, sub egida Freedom of Services, a declarat Sebastijan ZLEBNIK, CEO, CDA40 Slovenia, pentru publicatiile XPRIMM.

"CDA 40 Zavarovalnica este o companie slovena de asigurari, care a fost infiintata in 2015 si a fost autorizata de AZN, autoritarea de reglementare din Slovenia, sa intre pe piata de asigurari. CDA 40 este o companie care opereaza pe o singura linie de business - asigurarile de garantii -, si, sub egida Freedom of Services, este autorizata sa opereze in toate statele membre UE. Din decembrie 2015, de cand si-a inceput activitatea, CDA 40 a reusit sa depaseasca o cota de piata de 34% pe segmentul de asigurari de garantii din Slovenia si este in continua crestere", a explicat Sebastijan ZLEBNIK intr-un interviu.

Intrebat de ce a optat pentru extinderea in tara noastra, acesta a mentionat ca "Romania este o piata mai mare decat Slovenia si este de asteptat sa creasca in continuare", compania fiind constienta "atat de tendintele din piata, cat si de datele publicate de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), care estimeaza ca segmentul asigurarilor de garantii (Clasa 15) are un nivel de polite brute subscrise de 170 de milioane de lei (aproximativ 37 de milioane de euro), fiind emise aproximativ 35.000 de polite."

De asemenea, "potrivit informatiilor pe care le-am primit, multe alte proiecte asteapta sa fie lansate, iar acest lucru ne face sa privim cu optimism catre dezvoltarea acestei linii de business in Romania. De asemenea, am remarcat ca piata de constructii s-a inscris, in 2018, pe o panta pozitiva", a declarat Sebastijan ZLEBNIK, CEO, CDA40 Slovenia.

CDA 40 urmareste o evolutie progresiva pe piata locala, luand in considerare chiar si deschiderea unei sucursale. "Suntem dedicati pietei din Romania si ne-am propus sa devenim un jucator important si cunoscut. Ne vom incepe activitatea sub egida Freedom of Services, dar, daca afacerea se va dezvolta conform asteptarilor noastre, nu excludem posibilitatea de a deschide, in viitor, o filiala locala in Romania", a afirmat Sebastijan ZLEBNIK.