Politia Locala Bucuresti a amendat 139 de soferi care au parcat ilegal - Noutati auto...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 1 EUR = 4.7491 RON
1 USD = 4.3248 RON


RFI

Noutati auto

Full screen Print E-mail Font | | Arhiva

Politia Locala Bucuresti a amendat 139 de soferi care au parcat ilegal


Directia Generala de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti continua programul privind descurajare a soferilor care aleg sa stationeze sau sa parcheze ilegal in zona centrala a Capitalei. 139 de soferi au fost sanctionati in doar 5 zile.

De la inceputul acestei saptamani, echipajele Serviciului Circulatie din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au efectuat actiuni de control in zona centrala pentru prevenirea, dar si sanctionarea contraventionala a conducatorilor auto ce incalca reglementarile in vigoare privind oprirea sau stationarea neregulamentara, fapte prevazute de O.U.G. 195/2002 si de Hotararea Consiliului General privind strategia de parcare la nivelul municipiului Bucuresti.

In doar cateva zile au fost depistati 139 de soferi care au ales ori sa ocupe benzile de circulatie ale arterelor din centrul Bucurestiului, ori sa-si parcheze masinile pe trotuare impiedicand, astfel, traficul pietonal sau chiar sa blocheze parcari intregi. Dintre acestia, mai mult de jumatate au fost persoane care au refuzat sa foloseasca parcarile municipalitatii obstructionand cu masinile lor traficul, precizeaza Politia Locala.

Toti acesti conducatori auto au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 20.155 lei, dupa ce echipajele de Circulatie au efectuat procedurile de identificare pe baza inregistrarilor foto si video.

De la inceputul acestui an, programul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti a presupus actiuni in urma carora, doar in zona centrala a Capitalei, au fost aplicate 4.308 sanctiuni pentru oprire interzisa si au fost intocmite peste 160 de procese verbale de contraventie pentru stationare neregulamentara. Valoarea totala a amenzilor este de 717.460 lei.

Tarifele de parcare in centrul Capitalei

Reamintim ca, potrivit HCGMB nr. 322/2018, s-au instituit 3 zone de taxare la nivelul Capitalei.

Taxa e de 10 lei pe ora in zona centrala, Zona 0, compusa din 4 sub-zone:
  • zona parcajului subteran Intercontinetal , perimetrul delimitat de strazile N. Balcescu - C.A. Rosetti - D. Gerota - J. L. Calderon - T. Arghezi - Carol I;
  • zona parcajului subteran din Piata Unversitatii , perimetrul delimitat strazile N. Balcescu - I. Campineanu - Calea Victoriei - Splaiul Independentei - Halelor - I. C. Bratianu;
  • zona parcajului suprateran Cocor, perimetrul delimitat de strazile I. C. Bratianu - Sf. Vineri - Calea Mosilor - H. Botev - C. Coposu;
  • a patra zona este cea a parcajului suprateran Unirea, perimetrul delimitat de strazile C. Coposu - M. Basarab - Mircea Voda - Unirii - Bratianu.
Tarifele scad la 5 lei, 2,5 lei, respectiv 1,5 lei pe ora pe masura ce ne indepartam de centru. Rezidentilor li se aplica tarife preferentiale.

Zona 1 cuprinde locurile de parcare special amenajate intre zona 0 si perimetrul stabilit prin acordul Planului Integrat de Calitate a Aerului, delimitat de strazile:

Piata Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - str. Polona - str. Mihai Eminescu - str. Traian - str. Nerva Traian - bd. Gh. Sincai - str. Lanariei - Calea Serban Voda - bd. Marasesti - str. Mitropolit Nifon - bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - str. Izvor - str. B. P. Hasdeu - str. Vasile Parvan - str. Berzei - str. Buzesti - Piata Victoriei

In zona 1 se aplica tarife de 5, respectiv 2,5 lei pe ora:

- 5 lei/ora - tarif unic de luni pana vineri in intervalul orar 06.01-18.00, cu extindere, in functie de parcaj, in zone unde numarul de vizitatori este mare, de luni pana duminica in intervalul orar 00.00-24.00; dupa intervalul maxim de parcare de 2 ore, se aplica masura suprataxarii la un nivel dublu pentru fiecare ora de depasire.
- 2,5 lei/ora - tarif unic in zilele saptamanii in intervalul orar 18.01-06.00, acolo unde nu s-a dispus extinderea tarifului de 5 lei/ora .
In ambele cazuri, tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fara rezervarea sau nominalizarea locului de parcare.

Pentru unitatile hoteliere, complexe comerciale, sali de spectacole, baze sportive - locuri de parcare rezervate pe baza de contract tariful este de 5 lei/ora x 24 ore x 30 zile.

Riveranii beneficiaza de un tarif preferential lunar de 100 lei.

Zona 2 - cuprinde locurile de parcare special amenajate intre zona 1 si limita administrativa a orasului. Tarife utilizabile in zona in zona 2:

- 2,5 lei/ora - tarif unic de luni pana vineri in intervalul orar 06.01-18.00, cu extindere, in functie de parcaj, in zone unde numarul de vizitatori este mare, de luni pana duminica in intervalul orar 00,00-24.00 (tariful permite utilizarea unui loc deparcare, fara rezervarea sau nominalizarea locului de parcare);
- 1,5 lei/ora - tarif unic in zilele saptamanii in intervalul orar 18.01-06.00, acolo unde nu s-a dispus extinderea tarifului de 2,5 lei/ora (tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fara rezervarea sau nominalizarea locului de parcare);

Tariful preferential pentru unitatile hoteliere, complexe comerciale, sali de spectacole, baze sportive - locuri de parcarerezervate pe baza de contract este de 2,5 lei/ora/24 ore/zi, iar penru riverani - de 80 lei/luna.

Ca si in cazul celorlalte zone, tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fara rezervarea sau nominalizarea locului de parcare.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Politia Locala Bucuresti a amendat 139 de soferi care au parcat ilegal).
Share |


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 06.07.2018 | 2060 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM