1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Profitul Lloyd's of London a scazut cu 16%, in S1 2017, pana la 1,6 miliarde dolari

Lloyd's of London a anuntat un profit brut de 1,22 miliarde lire sterline (1,63 miliarde dolari americani) in prima jumatate a anului curent, in scadere de la 1,46 miliarde lire (1,96 miliarde dolari) la finalul lunii iunie 2016, "pe fondul fluctuatiilor cursurilor valutare", dupa cum a afirmat Inga BEALE, Directorul Executiv al Lloyd's.

In ceea ce priveste valoare subscrierilor, aceasta s-a majorat de la 16,3 miliarde lire sterline (23,3 miliarde dolari americani) pana la 18,9 miliarde lire (23,8 miliarde dolari), in vreme ce rata combinata s-a imbunatatit de la 98% (iunie 2016) pana la 96,9% (iunie 2017).

Totodata, Directorul Executiv al Lloyd's of London a subliniat faptul ca prima jumatate a anului curent a fost marcata de pierderi limitate pe fondul catastrofelor naturale, situatie care urmeaza sa se schimbe pentru ultimele sase luni ale anului curent: "Daunele mari pe fondul catastrofelor naturale au fost in numar limitat in prima jumatate a anului, lucru care nu se poate afirma si despre a doua jumatate a anului curent, marcata de uragane si de seria de seisme devastatoare care au lovit Mexicul, resepctiv inundatiile si taifunurile din Asia".

Mai mult decat atat, "inca ne aflam in plin sezon al uraganelor, iar cutremurele devastatoare pot avea loc oricand", a punctat Inga BEALE.

Pana la momentul actual, sindicatul Lloyd's a platit daune de peste 160 milioane dolari de pe urma uraganului Harvey, respectiv peste 240 milioane dolari depe urma Irma. Cu toate acestea, Lloyd's of London estimeaza pierderi asigurate nete de 4,5 miliarde dolari de pe urma celor doua evenimente mentionate anterior, aceasta cifra "fiind calculata in baza modelarilor efectuate, respectiv a expunerilor cunoscute", a spus Inga BEALE.

De asememenea, Directorul Executiv al Lloyd's a punctat asupra faptului ca "este inca mult prea devreme pentru a putea fi evaluate daunele provocatede uraganul Maria care a devastat de curand Puerto Rico", subliniind totodata, ca "unele companii de specialitate au estimat ca a provocat pierderi asigurate mai mari, comparativ cu Harvey sau Irma".

Companie de modelare a riscului de catastrofe naturale RMS estimeaza pierderile asigurate totale ca urmare a uraganelor Irma si Harvey la 80 miliarde dolari americani.