1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Ungaria: Doar 1,8% dintre autovehiculele inmatriculate nu sunt asigurate RCA

Numarul autovehiculelor inmatriculate in Ungaria care nu sunt asigurate RCA s-a diminuat substantial in ultimii cinci ani, de la 5,8% pana la 1,8% (septembrie 2017), potrivit MABISZ - Asociatia Asiguratorilor din Ungaria.

Aceasta realiztate se datoreaza legislatiei nationale recent publicata in ceea ce priveste valoarea amenzilor pe care trebuie sa le plateasca proprietarii de autovehicule neasigurate RCA, incepand cu ianaurie 2018.

Astfel, potrivit noilor reglementari, in functie de caracteristicile autovehiculului, amenda pentru nedetinerea unei polite RCA valabile variaza de la 340 forinti pana la 760 forinti pe zi (1,1 euro - 2,4 euro pe zi). In cazul autobuzelor, in functie de numarul de locuri pentru pasageri, amenda variaza intre 490 - 2.320 forinti pe zi (1,5 - 7,4 euro/zi).

Legea maghiara privind RCA nu prevede exceptii de la asigurare in privinta autovehiculelor care nu sunt utilizate pentru o perioada mai lunga de timp. In astfel de cazuri, proprietarii de autovehicule trebuie sa solicite o "retragere temporara a inmatricularii".

La nivelul Ungariei sunt 4,7 milioane vehicule, dintre care 86 mii nu erau asigurate RCA la finalul lunii septembrie a.c.