1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: Cristian ROSU, ASF: Asigurarea stabilitatii pietei este unul din obiectivele noastre principale pentru 2019


"Avand in vedere ca Autoritatea de Supraveghere Financiara are ca principal obiectiv supravegherea pietelor in beneficiul consumatorului final, unul dintre obiectivele centrale pe care le avem pentru anul 2019 este asigurarea stabilitatii pietei. Tocmai de aceea, ne indreptam atentia in special in zona consumatorului final, care va trebui sa fie elementul central al atentiei atat al asiguratorilor, cat si al distribuitorilor de asigurari", a declarat Cristian ROSU - Vicepresedinte Sectorul Asigurarilor-Reasigurarilor, Autoritatea de Supraveghere Financiara, in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzate marti de RFI.

Intrebat ce isi propune in acesti cinci ani de mandat, Cristian ROSU a mentionat necesitatea dezvoltarii cadrului legislativ, in scopul cresterii pietei. "Va trebui sa actionam in asa fel incat sa cream un cadru legal, si ma refer aici atat la legislatia primara, cat si la cea secundara, care trebuie sa creeze un cadru performant, astfel incat actorii acestei piete sa poata sa isi desfasoare liniile de business intr-o libertate controlata. Supravegherea trebuie sa fie una proactiva. Trebuie sa gasim acele mijloace - pe unele dintre acestea deja le-am identificat - pentru a mari gradul de cuprindere in asigurare si gradul de penetrare a acestora in PIB."

In sprijinul obiectivelor autoritatii de a creste densitatea asigurarilor, vin si campaniile de informare si de educatie financiara, a explicat Mihaela CIRCU, Project Manager, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, prezenta in cadrul aceleiasi emisiuni.

"APPA isi propune educarea consumatorilor, explicarea conceptelor de asigurare pentru publicul larg, explicarea beneficiilor si a rolului acestor produse. In 2018, am sustinut mai multe campanii de informare pe care dorim sa le continuam si in anii urmatori", a afirmat Mihaela CIRCU.

Printre proiectele dezvoltate de asociatie in acest an s-au numarat cea de-a sasea editie a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", dar si campania de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN!", ajunsa la cea de-a treia editie, precum si un proiect in premiera: campania de educatie financiara "Traieste viitorul!", dedicata asigurarilor de viata si pensiilor private.