1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: Cum se poate imbunatati sistemul privat de sanatate in beneficiul pacientilor?



Despre evolutia pietei de asigurari private de sanatate, cum se poate imbunatati relatia asiguratorilor cu furnizorii privati de servicii medicale in beneficiul clientilor, dar si care sunt principalele diferente intre asigurarile private de sanatate si abonamente, au discutat Cornelia PARASCHIV (SCARLATESCU) - Operations Manager, Medical Check In -, Daniel DRAM - Director Comercial si Dezvoltare, Spitalul Monza - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc", difizate marti de RFI Romania.

"Intre asigurarile private de sanatate exista cateva deosebiri clare - abonamenele au acoperire restrictiva - acopera un pachet de servicii medicale in cadrul unui furnizor -, in timp ce asigurarile de sanatate au acoperiri diversificate. Practic, acoperirea diversificata se refera la furnizorii de servicii medicale - pentru ca un asigurator incheie contracte cu peste 600 furnizori cu profiluri foarte diverse si sunt raspanditi pe intreg teritoriul tarii, dar si in strainatate", a precizat Cornelia PARASCHIV (SCARLATESCU).

"Abonamentele au fost create ca niste beneficii pentru angajati. Plecand de la medicina muncii, care este un element de baza in aceste abonamente, s-au creat aceste directii de preventie, investigatii foarte simple si consulatii de ambulatoriu, dar nu si de spitalizare. Acum, spitalele ofera internare si interventii grele, iar aici intervin asiguratorii. Noi avem contracte cu cei mai multi asiguratori din piata si chiar observam ca viitorul va fi reprezentat de asigurari", a completat Daniel DRAM.

Potrivit oficialului Spitalului Monza, trendul actual in randul pacientilor asigurati este acela de a beneficia de o polita cu decontare directa, iar cele mai accesate servicii medicale sunt cele de imagistica, analizele de laborator si consulatiile.

"In zona pacientilor din ambulatoriu, cele mai multe investigatii sunt cele de imagistica - RMN-uri, Computer Tomograf -, apoi zona de laborator cu analize medicale, iar ulterior consultatiile. Investigatiile survin in urma consultatiilor, dar cele mai mari cereri vin din zona de imagistica", a spus Daniel DRAM.

Ce isi doresc clientii de la o astfel de asigurare si de la sistemul medical privat?

"Asiguratii isi doresc sa fie bine primiti, respectati si sa aiba timpi de asteptare cat mai mici, costurile sa fie cuprinse integral in asigurare, serviciile medicale sa fie de calitate, iar boala sa fie tratata", a spus Cornelia PARASCHIV (SCARLATESCU).

"Viitorul in zona aceasta de servicii medicale private va fi dat de asiguratorii privati. Acesta este viitorul, pentru ca din pacate, intalnim din ce in ce mai multi tineri bolnavi, cu boli pe care nu le-am fi vazut in urma cu cativa ani, iar acest lucru este extrem de tragic", a completat Daniel DRAM.

Asigurarile de sanatate au cumulat la finalul lunii iunie 2019 prime brute subscrise in valoare de 205 milioane lei, in crestere cu aproximativ 24% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Numarul de contracte in vigoare la sfarsitul perioadei de raportare s-a marit cu circa 18%, iar cea mai ridicata pondere este detinuta de contractele de asigurari de sanatate asimilabile asigurarilor generale.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat, transmis live din timpul emisiunii. Nu uitati ca emisiunea este transmisa de RFI Romania in fiecare marti de la ora 17:30 si sambata de la ora 10:10.

Emisiunea "Ora de risc" este realizata de catre revista PRIMM - Asigurari & Pensii, cu sprijinul portalului 1asig.ro. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".