1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

#lunaasigurarilordelocuinte

In Romania, coeficientii de risc de catastrofa (cutremur si inundatii) sunt printre cei mai ridicati din regiune. De asemenea, din cauza schimbarilor climatice, in tara noastra au inceput sa apara din ce in ce mai frecvent furtuni de foarte scurta durata, dar cu efecte majore. Nu in ultimul rand, un cutremur asemanator cu cel din 1977 ar produce daune de circa 6,58 miliarde de euro, din care peste 5 miliarde de euro ar fi la locuinte fara asigurare. Mai mult, peste 80% din familiile afectate de un astfel de seism nu vor avea resursele financiare necesare sa isi repare sau sa isi reconstruiasca locuinta.

Acestea sunt doar cateva dintre concluziile subliniate de specialistii care au participat, pe 11 octombrie a.c., la ICAR - Forumul International al Riscurilor Catastrofale 2016. Cu toate acestea, gradul de penetrare al asigurarilor de locuinte era, in prima jumatate a acestui an, de doar 19,4%.

Dincolo de contextul economic, specialisti din piata considera ca gradul mic de penetrare al asigurarilor poate fi explicat si prin faptul ca Romania este pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste educatia financiara, doar 22% dintre adultii din tara noastra fiind alfabetizati financiar.

Date fiind aceste cifre, initiativele de educare a romanilor in ceea ce priveste produsele care ii pot proteja financiar in cazul unui eveniment neplacut, si cu precadere in caz de dezastru, ar trebui sa constitue eforturi constante desfasurate de catre toti actorii din piata, autoritati si companii deopotriva.

Campania "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", ajunsa deja la cea de-a patra editie, reprezinta un astfel de exemplu.